Menu
Max_Weber

12-класничката Нина Петкова: ВУСИ предлага интригуващи специалности

Нина Петкова е родена през 1997 г. в Пловдив. В момента учи в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ и усилено се подготвя за държавните зрелостни изпити. За Висшето училище по сигурност и икономика научава от интернет. Нина е сред първите записани студенти за учебната 2016/2017 година във ВУСИ. Избира специалност „Криминалистика”, редовна форма на обучение, тъй като иска да работи в тази сфера.

Ето какво разказва Нина Петкова за себе си:

„За мен семейството е едно от най-важните неща. Човек винаги може и трябва да разчита на родителите си, които няма да го изоставят и да му обърнат гръб. Ще те изслушат и ще се опитат да намерят най-правилното решение. Моето хоби е сладкарството. Започнах с него като на шега. Имахме свободно време с моя приятелка и решихме да приготвим торта за семействата ни, което ме вдъхнови да продължа напред. Когато имам свободно време обичам да бъда с приятели или да чета книги. Харесват ми криминалните романи и фантастиката. Имам две кучета, за които също отделям време за разходки и игри. През лятото обожавам излетите в планината. В България имаме много разнообразна и красива природа. Пещерите и водопадите ме привличат с естествената си красота. Слушам музика от различни стилове и ходя на кино с приятели. Според мен поколението ми има предимството да живее в свят на технологиите, а информацията достига до нас бързо, само за броени минути. Успоредно с това обаче сме свикнали да приемаме нещата като даденост, ценим материалното повече от духовното, а това крие опасност от загуба на идентичността. Моето мото е: ,,Ако искаш нещо достатъчно силно, колкото и препятствия да срещнеш по пътя, ще го постигнеш“. Човек не трябва да се отказва да преследва мечтите си заради трудности, защото иначе няма да разбере какво е могъл да постигне. По криминалистиката се увличам още от дете, когато гледах трилъри и тематични сериали. Тайно си мечтаех някой ден да работя именно в тази сфера и много ще се радвам, ако успея да го постигна. Според мен Висшето училище по сигурност и икономика е един от най-добрите и престижни вузове в страната. Има много добри и интригуващи специалности, който се срещат рядко в родните университети. Очаквам да получа добро образование, което да ми помогне за професионалната реализация.”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...