Menu
Max_Weber

Вицепремиерът Кунева проведе среща с Отрасловия съвет към МОН

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева проведе първата си среща с Отрасловия съвет към министерството, в който влизат синдикати, работодатели и браншови организации.

Изключително важно е да продължим и доразвием добрия диалог и партньорство, в които да решаваме както краткосрочните задачи, така и дългосрочните политики и приоритети, коментира Кунева. Една от първостепенните ни задачи е да дадем стабилна политическа насока, за да може учителите спокойно и мотивирано да си свършат работата.

Основна тема на разговора беше влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование, както и работата по държавните образователни стандарти, учебните програми и подготовката на учебниците.

Участниците в срещата се обединиха около разбирането, че реформата в образованието трябва да започне час по-скоро - при добра подготовка и обсъждане с всички партньори.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...