Menu
Max_Weber

Пускат гореща линия за учители за промените в новия закон

В Министерството на образованието и науката ще бъде създадена гореща линия за началото на следващата учебна година за всички върпоси на учителите, свързани с новия Закон за предучилищното и училищното образование. Това обяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на среща с учители и директори от Кюстендилска област.

Кунева посочи, че новият закон дава много свобода на учителите и това е отговорност, която едновременно радва и плаши. Тя беше категорична, че Министерството ще предложи всякаква възможна подкрепа на учителите за прилагането на новия закон, който влиза в сила от 1 август и съответно от следващата учебна година.

По думите й именно учителите са тези, които избират учебниците и ритъма, по който се провеждат часовете. Трябва заедно да върнем авторитета на учителската професия, категорична беше тя.

Акцент на разговорите бяха и националните програми, които в момента са качени на сайта на министерството за обществено обсъждане, като присъстващите учители проявиха интерес най-много към програмите "Развитие на педагогическите специалисти" и "Достъпно и сигурно училище".

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...