Menu
Max_Weber

Регистрацията за участие в най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge е отворена

Само месец ни дели от провеждането на най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge. България ще участва за четвърта година, а състезанието в Пловдив ще бъде във Висшето училище по сигурност и икономика. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса.

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса.

След успешните 2013, 2014 и 2015 г. тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив.

Регистрацията е отворена и ще продължи до деня на самото събитие на 23 и 24 април.

В Пловдив, състезанието ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, а регистрацията се прави на  https://2016.spaceappschallenge.org/locations/plovdiv-bulgaria.

Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, а повече информация можете да прочетете на: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/

Състезанието в Пловдив се провежда с любезното съдействие на Висшето училище по сигурност и икономика.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...