Menu
Max_Weber

ВУСИ награди най-младият участник в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив”

Висшето училище по сигурност и икономика награди най-младият участник в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив за 2015 година”. Солидна парична премия получи Десислава Василева, която учи „Банково дело” в Националната търговска гимназия в града. Бизнес плана, с който тя участва, е за производство на подаръчни опаковки – подаръчни кутии с неразделен капак.

Десислава ще инвестира парите за закупуване на щанцови форми, които са необходими за прецизно изрязване на картона, от който се изработват опаковките. „Наградата ще ми даде така нужният тласък, за да продължа да се занимавам с интериорен и продуктов дизайн”, заяви развълнуваната ученичка. Тя благодари на президента на ВУСИ проф. Георги Манолов за отличието и допълни, че без него плана й не би се реализирал. Сега ще мога да приложа на практика идеята си, тъй като прецизното изрязване и последващото биговане ще помогнат за налагането на подаръчните кутии на пазара, каза Десислава. Биговането е отговорен процес, при който механично се подготвя листа и се поставя в специално гнездо, наречено канален биг, за да се оформи мястото му за сгъване. Важното е да не се пречупи картона, тъй като се нарушава целостта и търговският му вид, обяснява ученичката от 12а клас на Националната търговска гимназия в Пловдив.

Ако продуктът й се приеме добре на пазара, тя смята да разшири дейността си, като предложи участие в производствения процес и на хора в неравностойно положение. Те могат да украсяват кутиите с камъчета и други естествени материали, не крие плановете си Десислава Василева.

Тя получи наградата си от пом.-ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика гл.ас. Иван Петров на тържествена церемония в елитен пловдивски хотел. Зам.-кметът по „Спорт, младежки дейности и социална политика” на общината Георги Титюков благодари на ВУСИ за дългогодишната подкрепа на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив”. „Признателен съм на президента на вуза проф. Манолов, че е с нас и дава шанс на хората с идеи”, заяви Георги Титюков. Той отчете, че за 7-те години на надпреварата 185 пловдивчани на възраст между 18 и 33 г. са представили своите бизнес проекти и интересът към конкурса непрекъснато расте. Организаторите се надяват все повече млади хора да се включват в благородното състезание и да представят идеи, които да бъдат първата им стъпка към успешен бизнес.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...