Menu
Max_Weber

Вестник „Стандарт”: Дипломата от ВУСИ е гаранция за успешна кариера

Вестник „Стандарт” публикува обстоен материал за Висшето училище по сигурност и икономика. Авторитетната медия отдели специално внимание на ВУСИ в публикация от 5 април 2016 г., посветена на икономиката на знанието. Тя е част от кампанията на „Стандарт” и БАН „Научните чудеса на България”. Националната инициатива е под патронажа на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Целта на кампанията е популяризиране на постиженията и научния потенциал, стимулиране на университетите за подготвяне на необходимите на бизнеса кадри, подпомагане на младите учени и таланти. Искаме да съдействаме за въвеждането на професионалното образование, за провеждането на необходимите реформи, заявиха от вестник „Стандарт”.

В дебатите, които се проведоха в Големият салон на Българската академия на науките, участваха ректорите на най-големите университети, ръководствата на научните институти на БАН, собствениците и изпълнителните директори на престижни компании, както и представители на работодателските организации.

В публикацията си медията пише, че „ВУСИ възстановява прекъснатата връзка между образование и бизнес”. „Стандарт” отделя и специално внимание на огромният интерес към актрактивните специалности, които вуза предлага. „Още при старта на кандидатстудентската кампания ВУСИ се очертава като мотивираният и оправдан избор на качествен вуз”, подчертава вестника в материала от 5 април 2016 г. Медията акцентира и върху солидното международно влияние, което има Висшето училище по сигурност и икономика. „Многобройните конференции и симпозиуми, като и превърналите се в традиция срещи с бизнеса, гостуванията на изявени интелектуалци и общественици, превърнаха Висшето училище по сигурност и икономика в научно, книжовно и културно средище. Освен своеобразен мост към единното европейско образователно пространство, вузът успешно изпълнява мисията си да бъде предприемчива и социално отговорна институция, подготвяща специалисти с бърза професионална реализация и успешна кариера в динамично развиващата се обществена среда”, пише в-к „Стандарт”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...