Menu
Max_Weber

Проф. Томо Борисов учи полицаи на самозащита

Зам.-ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Томо Борисов проведе семинар по специална самозащита за полицаи и инструктори. Събитието се проведе в Гърция, а организатори бяха местната федерация по джу-джицу и представителството на Международната полицейска асоциация.

Повече от 30 висококвалифицирани и обучени полицаи от Гърция с нескрит интерес наблюдаваха професионалните съвети на проф. Борисов. Той им показа как да действат в различни ситуации, ефективно да неутрализират агресорите, като същевременно да не предизвикват сериозни травми и наранявания.

Богатият практически опит в защитата и охраната на физически лица, VIP персони и масови събития е основата, на която зам.-ректорът на ВУСИ стъпва при подбора на техниките. Те са изключително ефикасни и съдържат елементи от джу-джицу. В курса проф. Борисов включва съвети и примери от психологията, правото и криминологията.

По време на семинара полицаите видяха как най-точно да разпознават езика на тялото, да анализират невербалната комуникация и да предотвратяват инциденти. Запознаха се и с учебните програми и дисциплините, които се изучават във Висшето училище по сигурност и икономика. Президентът на Международната федерация по джу-джицу Панайотис Теодоропулос също представи ВУСИ като стратегически партньор, който осигурява квалифицирани знания и умения за борбата с тероризма, сигурността и защитата на ЕС.

Семинарът по специална самозащита за полицаи и инструктори, воден от проф. Томо Борисов, се превръща в традиционен и привлича все повече експерти. Освен практически умения, участниците се интересуват и от възможността да придобият международно призната диплома от ВУСИ, която да ги превърне в търсени специалисти и да им осигури успешна европейска кариера.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...