Menu
Max_Weber

Министър Кунева: Мисията на ВУСИ е да създава по-благоприятна среда за развитие на младите и осигуряване на по-достъпно, по-качествено и по-модерно образование

„Приемете поздравленията ми по повод тържественото откриване на новата академична 2016/2017 учебна година”. Това написа в специално приветствие до Висшето училище по сигурност и икономика вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тя допълни, че мисията на ВУСИ е да създава по-благоприятна и насърчаваща среда за развитие на младите и осигуряването на по-достъпно, по-качествено и по-модерно образование. На всички студенти министър Кунева пожела много енергия и желание за овладяване на съвременните теоретични и практически знания в избраната специалност.

„Избрали сте възможно най-добрият вуз в Пловдивска област”, заяви пред препълнената аудитория президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той подчерта, че студентите ще получат всичко необходимо, за да намерят бърза и безпроблемна реализация. Проф. Манолов цитира данни от Рейтинговата система, според която вузът се изкачва в класацията, а успешно завършилите взимат едни от най-високите заплати в областта. Данните още веднъж показват високото качество на преподаване, отличната практическа подготовка и последвалата оценка от работодателите, които наемат квалифицирани специалисти със солидно заплащане, каза президентът на ВУСИ.

На тържествената церемония беше отличен председателят на Настоятелството на ВУСИ проф. д.и.н. Тончо Трендафилов, на когото беше присъдена почетната титла „Заслужил професор”. Високото признание е за изключително активна научна дейност, както и за развитието и утвърждаването на ВУСИ като авторитетна образователна институция. Отличието на един от най-брилянтните специалисти по класически и съвременните икономически теории е поредното признание, което проф. Трендафилов получава за своя 90-годишен юбилей. „Науката е велика сила и вие трябва да се гордеете, че се обучавате във вуз, който е един от най-динамично развиващите се в България”, заяви председателят на Настоятелството на Висшето училище по сигурност и икономика.

В академичното си слово ректорът на вуза чл.-кор. проф. Димитър Димитров увери първокурсниците, че изборът им на качествен вуз, какъвто е ВУСИ, е безпорен шанс за успех. „Тук ще осъзнаете своята идентичност, ще последвате мечтите си. А те са велико нещо, за това се борете за тях!”, призова проф. Димитров.

На тържественото откриване на 2016/2017 учебна година във Висшето училище по сигурност и икономика присъстваха представители на академичната общност, общественици, бизнесмени.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...