Menu
Max_Weber

ВУСИ ще си партнира с Германската карате федерация от провинция Баден-Вюртемберг

Висшето училище по сигурност и икономика ще си партнира с Германската карате федерация от провинция Баден-Вюртемберг. За това се договориха президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов и сенсей* Зигфрид Волф, който е вицесветовен шампион по карате-до и многократен златен медалист на Германия.

Сътрудничеството ще бъде на базата на огромния специализиран опит по самозащита и борбата с тероризма, който организацията е натрупала през годините и ще съдейства за повишаване на трансфера на знания в сектор „Сигурност”. В тази област Германската карате федерация има значителен опит, свидетелство за който са високите резултати от представянето на международни форуми.
 
Сенсей Зигфрид Волф пое ангажимент пред проф. Манолов за тясно сътрудничество, което освен допълнителна мотивация на студенти и преподаватели за практикуване на бойното изкуство, ще включва гостуване на доказани лектори, изнасяне на уроци по самозащита, съвместна дейност в сферата на книгоиздаването и т.н.

„Предлагаме на нашите студенти възможността да се запознаят с практиките на едни от най-добрите и доказани не само в европейски, но и световен мащаб специализирани организации. Убедени сме, че младите хора ще оценят високо усилията на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика за предоставяне на широк набор от знания и умения, които гарантират тяхната перфектна професионална подготовка и безпроблемна реализация на пазара на труда”, заяви президентът на ВУСИ проф. Манолов. Той допълни, че през месец декември се предвижда публична лекция на сенсей Зигфрид Волф, която ще представи историята на каратето и неговата съществена роля в борбата срещу тероризма.

Поредното стратегическо партньорство, което Висшето училище по сигурност и икономика сключва с водеща европейска организация е безпорно доказателство за неотменното следване на приоритетите в програмата за международно сътрудничество на вуза. Непрекъснатото надграждане на ползотворните контакти, въвеждането на доказани добри практики, както и цялостното подобряване на учебния процес са сред основните цели на Висшето училище по сигурност и икономика в процеса на предоставяне на качествени знания, превръщащи вуза в част от единната Европейска образователна система.

Президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов и сенсей Зигфрид Волф

*сенсей –почетен учител, инструктор

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...