Menu
Max_Weber

Студентският съвет на ВУСИ с ново ръководство

Студентският съвет (СС) на Висшето училище по сигурност и икономика е с ново ръководство. При прякото и явно гласуване най-висока подкрепа получи Ива Ямелиева, която беше избрана за председател, а Мирослав Малинов стана зам.-председател на СС на ВУСИ. На същата длъжност ще бъде първокурсничката Нина Петкова, която изучава „Криминалистика” в редовна форма на обучение, а секретар е нейният състудент Даниел Киров.

„Благодаря за оказаното доверие. Осъзнавам, че поемам изключителна отговорност като ръководител и ще положа необходимите усилия да работим и изпълняваме целите на Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика”, заяви Ива Ямелиева. Тя допълни, че ще разчита на колективната работа и ще цени приноса на всеки един при разрешаването на общите проблеми. Успоредно с това ще бъдем активни, ще предлагаме работещи идеи и ще защитаваме интересите на студентите, подчерта председателят на СС.

Ива Ямелиева е новият председател на СС на ВУСИ

Сред приоритетите на новото ръководство са организиране на младежки семинари и дискусии, реализация на студентски инициативи и проекти, както и развитие на образователната, научната и социална дейност във вуза. Провеждането на интелектуални, културни и социални мероприятия също попадат в първостепенните ангажименти на екипа на Студентския съвет на ВУСИ.

Ива Ямелиева се обяви за продължаване и надграждане на добрите взаимоотношения с други сродни организации, активно участие в инициативи, които укрепват и развиват студентската общност в България.

Ръководството на СС подчертава, че в рамките на правомощията и компетенциите му ще оказва помощ и ще дава съвет на всеки учащ във вуза. Ще бъдем коректни, активни и иновативни, оправдавайки гласуваното ни доверие, заключават от Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика.

Една от първите му инициативи е събиране на парични средства и дрехи за Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” в гр. Пловдив. Набраната сума ще се използва за закупуването на комбинирана пералня и сушилня, като крайния срок е 10-ти декември 2016 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...