Menu
Max_Weber

ВУСИ записа първите студенти за учебната 2017/2018 година

Висшето училище по сигурност и икономика записа първите студенти за учебната 2017/2018 година. Атрактивните специалности и високото ниво на подготовка, гарантиращо безпроблемна реализация след успешно дипломиране, за поредна година не оставиха съмнение сред младите хора, които още отсега искат да подсигурят бъдещето си.

Сред тях е и Андреа Кънев от Пазарджик. Той завършва гимназия „Иван Аксаков“, където е бил съветник към Училищния съвет. За ВУСИ разбира от интернет, докато е разглеждал различни висши училища. Избира специалността „Криминалистика“, защото му е интересна и смята, че нито едно престъпление не трябва да остане неразкрито.

Ето какво разказва Андреа Кънев за себе си:

След като завърших средното си образование исках да уча фармация. Дори положих изпити, но криминалистиката беше моя стара мечта и реших да последвам сърцето си. Така кандидатствах във Висшето училище по сигурност и икономика, където още с влизането бях любезно посрещнат от служител на вуза, който ми съдейства за подаването на документите и попълването на формулярите. Много обичам да помагам на хората, които имат нужда, което предизвиква объркване и неразбиране сред някои. Така съм възпитан, уважавам по-възрастните и по-слабите. От 10 години се занимавам с благотворителност в гр. Пазарджик. Не ми остава много свободно време, но обичам да общувам с приятели и да спортувам. Имам домашен любимец – котарак на име Маци и се грижа за него. Слушам съвременна музика, ходя на кино с приятели. Мисля, че с моите връстници можем да променим нещата в България и те да бъдат по-добри, това зависи изцяло от нас. Трябва да се борим срещу корупцията и неспазването на законите. Мечтая си да подобрим качеството на живот в страната, защото тази държава е не само моя Родина, но и едно красиво кътче от Европа, в което искам да живея и да работя. Семейството е много важно за мен, защото намирам подкрепа за начинанията си. Спазвам семейните ценности и вярвам в доброто. Моят девиз е: „Един за всички, всички за един!“ Обичам да чета български автори, в момента съм се посветил на „Диви разкази“ на Николай Хайтов.

Убеден съм, че ВУСИ ще ми даде необходимата подготовка, преподавателите са на ниво и ще надградя знанията ми. На тези, които все още се колебаят дали да имат висше образование ще кажа, че трябва да направят тази стъпка. Действайте, защото от това зависи не само качеството ви на живот, а и е необходимата крачка, която трябва да направим към превръщането на България в желано място за всички нас.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...