Menu
Max_Weber

Студенти на ВУСИ на стаж във Второ районно управление на МВР в Пловдив

Студенти от Висшето училище по сигурност и икономика започнаха стажа си във Второ районно управление на МВР в Пловдив. Практическото им обучение е част от актуализираните учебни програми на вуза, които целят предоставяне както на отлични теоретични знания, така и на перфектни практически умения. Младите хора се запознаха подробно с дейността на Районните управление на полицията, научиха за правомощията на органите на МВР, разгледаха обособените отдели и разбраха за видовете криминалистични експертизи, които извършват служителите на реда.

Студентите на ВУСИ се сблъскаха с конкретни примери от практиката, които ежедневно разрешават компетентните органи. Запознаха се с механизмите за образуване на следи и последователността при тяхното разследване, събирането и съхраняването на информация, процесът на сверяване на данни и т.н.

„Впечатли ни професионализма на работещите във Второ районно управление на МВР. Служителите си вършат задълженията много отговорно и реагират изключително бързо при всеки един сигнал“, заявиха младите хора. Стажът им още повече ги убеди в правилността на решението да се обучават в направление „Национална сигурност“. След като видяхме отблизо работата на полицаите, с увереност можем да заявим, че искаме да работим в тази сфера, споделиха студентите на ВУСИ.

„Сътрудничим си много ползотворно с Второ районно управление на МВР в Пловдив и ще продължим практиката да предоставяме отлични възможности за придобиване на реални умения на нашите възпитаници“, заяви ректорът на вуза проф. Георги Манолов. Той не скри амбицията си с всяка изминала година все повече студенти да имат стажове в различни РПУ-та и фирми, извършващи правоохранителни дейности. Специалистите, които успешно завършат ВУСИ няма да имат проблем с реализацията си, допълни проф. Манолов. Той увери, че Висшето училище по сигурност и икономика ще продължи дългогодишната си политика, която се превърна в неговата запазена марка, да дава качествено образование и да обучава експерти, които да гарантират националната сигурност и защитата на общите европейски граници.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...