Menu
Max_Weber

ВУСИ разширява международната си популярност

Висшето училище по сигурност и икономика продължава да  разширява популярността си не само в България, но и в чужбина. Поредното международно признание ВУСИ получи в Италия, където зам.-ректора проф. Томо Борисов участва на специализирано състезание по джу джицу. Експертът по сигурността беше специален гост и преподавател на спортен лагер в град Ена, където се събраха над 400 участници. Събитието беше организирано от Комитета по бойното изкуство и получи много висока оценка от Международната федерация по джу джицу.

Проф. Борисов запозна участниците със спортните правила по самозащита за първото специализирано Световно първенство по бойното изкуство за служители от сигурността. Той им разясни в детайли актуалните изисквания, които са валидни и към които всички състезатели трябва да се придържат по време на турнирите. Освен това проф. Борисов направи обстойна презентация на Висшето училище по сигурност и икономика. Зам.-ректора на вуза разясни пред елитната аудитория мисията и целите на ВУСИ, както и възможностите за обучение в атрактивните бакалавърски и магистърски програми в професионално направление „Национална сигурност“.

Обективното, безпристрастно и професионално описание от страна на проф. Борисов предизвика огромен интерес сред участниците в семинара, които се поинтересуваха от начините за прием и учебните дисциплини във вуза. След като получиха и тази информация, служителите от сигурността се обединиха около мнението, че качеството на преподаване, програмите за обучение и академичния състав на Висшето училище по сигурност и икономика отговарят на всички международни изисквания и гарантират получаването на необходимите теоретични знания и практически умения. Всички участници в специализираното състезание в град Ена изявиха желание при първа възможност да посетят базата на ВУСИ и на място да се убедят в предимствата на един от най-динамично развиващите се вузове в България.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...