Menu
Max_Weber

ВУСИ отново беше домакин на NASA International Space Apps Challenge

Висшето училище по сигурност и икономика отново беше домакин на NASA Space Apps Challenge. Престижното състезание, което е единственото по рода си в целия свят, се проведе за втора поредна година във вуза и даде възможност на талантливите и амбициозни хора от всички възрасти да покажат идеите си за решаване на глобалните проблеми. В организационния екип бяха включени представители на академичната общност, иновативни компании, неправителствени организации и студенти доброволци.

Space Apps Challenge се провежда всяка година и представлява уникално състезание, даващо възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, разработвайки решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите могат да бъдат на концептуално ниво, на етап прототип или завършено решение за практическа реализация.

Победител на надпреварата във ВУСИ стана отбора „Funky freaks“ с идеята си за създаване на „умен град“. В основата му стои виждането за използването на съвременните технологии за изграждане на населени места, които да щадят природните ресурси и да използват екологично чиста енергия.

„Благодарим на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика за домакинството на състезанието“, заявиха от организационния екип. Оттам подчертаха, че перфектната материална база, отличната организация и идеалните комуникативни условия са допринесли за високото ниво на надпреварата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...