Menu
Max_Weber

Поздравителен адрес по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Поздравителен адрес по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете моите най-искрени поздравления по случай този съкровен, духовен и сплотяващ всички българи празник!

Денят на буквите, сътворени от Светите братя Кирил и Методий, е сред най-ярките свидетелства за жаждата на нашия народ за наука и духовност, за съхранено национално достойнство и традиции.

На 24 май се прекланяме пред всички учители, които са основните пазители на националните устои и със словото си изграждат духовната крепост на знанието. Трябва да се гордеем и с блестящия талант на нашите учени и дейци на просветата и културата, поддържащи интелектуалния потенциал на нацията.

Пожелавам Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана ни от предците – да образоваме нашите деца, бъдещето на България. Все така да обичате, цените и пазите родния език, чрез който да отваряте прозореца на знанието към света.
Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

Честит празник!

23.05.2017 г.                Ректор на ВУСИ: проф. д.п.н. Георги Манолов

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...