Menu
Max_Weber

Клуб „Алумни“ на ВУСИ с трогателен жест към проф. Тончо Трендафилов

Клуб „Алумни - Приятели на Висшето училище по сигурност и икономика" направи изключително трогателен жест към председателят на Настоятелството на вуза проф. д.ик.н. Тончо Трендафилов. Многоуважаваният учен и дългогодишен преподавател беше посетен в дома си навръх 24 май.

За Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост председателят на клуба Атанаска Тунтова и бивши възпитаници на вуза, на които проф. Трендафилов е бил учител, подготвиха мила изненада. Те му поднесоха своите почитания със специални подаръци, свързани с науката, образованието и словото. „Приемете нашите благодарности за всеотдайните Ви усилия и за себераздаване по време на лекциите“, заяви г-жа Тунтова. Тя припомни фактът, че всички студенти с нетърпение са очаквали часовете на проф. Трендафилов, защото като доказан експерт и ерудит той е преподавал много повече от задължителния учебен материал. Учеше и възпитаваше студентите на отношение към образованието и науката, разкриваше житейския си и професионален опит с чисто сърце, подчерта председателят на клуб „Алумни - Приятели на ВУСИ“.

„С огромна радост и задоволство констатирам, че сте усвоили един от най-важните уроци, а именно да цените и тачите преподавателите, които са оставили трайни следи сред своите ученици“, каза проф. Трендафилов. Той с благодарност прие подаръците и искрено се зарадва на оказаното му внимание навръх 24 май. Председателят на Настоятелството на ВУСИ с умиление се върна към времето, когато активно преподаваше на студентите. За мен беше чест и удоволствие да влизам при младите и будни хора, които с присъщата си любознателност искаха да научат всичко за света, да попият от знанието и да се подготвят за живота след дипломиране, подчерта проф. Трендафилов. Той допълни, че контактът със студентите винаги го е зареждал и го е стимулирал да дава най-доброто от себе си, защото всеки път лекциите трябва да бъдат на висота.

„Ще превърнем подобни срещи в традиция, защото преподавателите на ВУСИ го заслужават, те са сред най-изявените български учени и техния принос към висшето образование и наука не може да се забравя и трябва да се цени“, заяви Атанаска Тунтова. Ще работим за създаването на трайна връзка между възпитаниците на вуза след тяхното дипломиране както помежду им, така и с техните учители, допълни тя.

Клуб „Алумни - Приятели на ВУСИ“ ще насърчава сътрудничеството и споделянето на добри практики между своите членове и ще работи активно за културен и информационен обмен. Освен това ще съдейства за организирането и провеждането на академични форуми, конференции, тематични семинари и срещи с обществеността, заяви председателят на сдружението на приятелите на Висшето училище по сигурност и икономика. Атанаска Тунтова подчерта и изключителната подкрепа, която клуба получава от ръководството на вуза за осъществяването на различни инициативи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...