Menu
Max_Weber

Публична лекция пред студенти на ВУСИ изнесе представител на бизнеса в Пловдив

Публична лекция пред студенти на Висшето училище по сигурност и икономика изнесе представител на бизнеса в Пловдив. Г-н Тома Тетимов, който е собственик на верига ресторанти и заведение за хранене, представи личния си дългогодишен опит в бранша и даде безценни съвети за стартиране на собствен проект.

Пред будната аудитория лекторът акцентира върху възможностите и предизвикателствата пред навлизащите в бизнеса. „Можете да започнете с малко капитал и хора, но за да се задържите на пазара е необходимо да бъдете изключително гъвкави и да се съобразявате с изискванията на клиентите“, каза г-н Тетимов. Той посочи данни, според които 80% от новорегистрираните бизнес проекти фалират в рамките на три години. За това е необходимо да прецизирате целевата група, към която ще се ориентирате, да се запознаете с нейните изисквания и специфики, заяви лекторът. Друга ключова особеност е да предлагате интересни продукти с оригинални наименования, които привличат клиентите. Тома Тетимов не скри, че пазарът е много динамичен и отворен за новостите в бранша. Той даде пример с придобиващата все по-голяма популярност у нас доставка на храна до адрес. „Подобна практика съществува от години в страните от Западна Европа, но у нас тепърва се налага“, уточни лекторът. Всеки бизнесмен трябва да е наясно с предизвикателствата на новите технологии и тяхното масово използване от клиентите, за да бъде актуален. „Интернет и социалните мрежи до голяма степен влияят върху формирането на потребителския вкус“, подчерта Тетимов.

Студентите с интерес слушаха лекцията на успелия бизнесмен, водеха си записки и активно се включиха в дискусията след това. Младите хора се интересуваха от начините за подбор и наемане на персонал, ценовата политика на фирмата и конкуренцията в бранша. Тома Тетимов с удоволствие отговори на всички поставени му въпроси и адмирира любознателността на студентите. „Виждам, че подготовката ви е на високо ниво и сте готови за бъдещи управленци“, заяви лекторът. Той благодари на ръководството за възможността да говори пред интелигентната аудитория и за ползотворното сътрудничество с ВУСИ.

„Нашият вуз е място, където се дискутират всички актуални икономически проблеми, фокусирани най-вече върху бизнеса и предприемачеството“, каза деканът на УНЦ „Икономика и управление“ проф. д-р Милена Тепавичарова. Работим много активно върху скъсяване на дистанцията между работодателите и висшето образование и тази публична лекция е поредната стъпка в тази насока, подчерта проф. Тепавичарова. Тя изрази готовността на ръководството за разширяване на съвместните инициативи с представители на бизнеса, които ще дадат допълнителен стимул и увереност на младите хора в бъдещата им професионална реализация. Публичните лекции и майсторските класове, които доказани експерти провеждат във вуза, са неизменна част от актуализираните програми на Висшето училище по сигурност и икономика.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...