Menu
Max_Weber

Открита лекция за ученици във ВУСИ

Висшето училище по сигурност и икономика прие ученици от десети и единадесети клас от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Пловдив. Те присъстваха на открита лекция на гл. ас. д-р Людмила Бойкова, която им представи основните принципи при управление на бизнес процесите.

Интерактивната и изключително атрактивна презентация грабна вниманието на учениците, които разбраха какво представлява фирмения бек офис, специфичната база данни за всяка организация и т.н. Гл. ас. д-р Бойкова подробно обясни принципите на блок схемата, която помага за разясняване на различните възможности за действие на отделните служители при извънредни ситуации във фирмите. Тя даде и реални примери от практиката, които възникват в ежедневната оперативна дейност.

Динамичната лекция за пореден път показа високото ниво на академичния състав на ВУСИ, който винаги намира най-подходящия начин за представяне на различни въпроси пред специфична аудитория. Учениците останаха впечатлени от достъпния и разбираем език, на който се поднася материала и активно се включиха в дискусията след това. Семинарното занятие премина в открит диалог, който показа, че учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ са усвоили необходимите знания и с нетърпение очакват да надградят наученото във ВУСИ. Те дори започнаха да дискутират помежду си различните казуси, свързани с предприемачеството и бизнеса.
 
„Бъдете все така будни и търсещи новото“, призова гл. ас. д-р Людмила Бойкова. Тя увери учениците, че като бъдещи студенти във ВУСИ ще получават качествени знания, които ще ги подготвят за трудовата им дейност.
   
На откритата лекция присъстваха и деканите на учебно-научните центрове по „Икономика и управление“ проф. д-р Милена Тепавичарова и на „Национална сигурност и обществен ред“ проф. д-р Илин Савов. Те представиха перспективните специалности, по които се обучават студентите във ВУСИ. „Направете информиран избор и осигурете бъдещето си, като станете студенти във Висшето училище по сигурност и икономика“, заявиха деканите. Проф. Тепавичарова и проф. Савов увериха учениците, че винаги могат да разчитат на тях и са на разположение за всички въпроси по учебния процес.

След откритата лекция десетокласниците и единадесетокласниците разгледаха супер модерната база на вуза, видяха специализираните кабинети по ресторантьорство и криминалистика, залата за бойни изкуства. Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ не скриха, че са приятно изненадани от условията за обучение, начините на преподаване и академичната атмосфера във ВУСИ. Те се поинтересуваха от специалностите в отделните направления, както и начините за кандидатстване. Искаме пак да посетим висшето училище, да попием от студентския дух и да надградим знанията си тук, заявиха те на тръгване. Държим да присъстваме и на други открити лекции, категорични бяха учениците, които продължиха да разглеждат базата на ВУСИ и след края на открития урок.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...