Menu
Max_Weber

Огромен интерес към откритите лекции във ВУСИ

Огромен интерес към откритите лекции във Висшето училище по сигурност и икономика проявяват учениците от Пловдив. Възпитаниците на средните училища в града искат да усетят академичния дух и да присъстват на интересните лекции, които авторитетните преподаватели на ВУСИ са подготвили за тях.

Поредната среща този път беше с дванадесетокласници от СУ „Черноризец Храбър“, които се запознаха с основните принципи при управлението на бизнес процесите. Интерактивната и изключително атрактивна презентация на гл. ас. д-р Людмила Бойкова грабна вниманието на учениците, които разбраха какви специфични софтуерни продукти и системи могат да се използват в предприятията, какво представлява фирмения бек офис, специфичната база данни за всяка организация и т.н. Гл. ас. д-р Бойкова подробно обясни принципите на блок схемата, която помага за разясняване на различните възможности за действие на отделните служители при извършване на техните задължения. Тя даде и реални примери за използването на съвременните ERP системи, които представляват интегрирани софтуерни информационни ресурси, които се грижат за планирането и управлението на всички процеси в едно предприятие.

Динамичната лекция за пореден път показа високото ниво на академичния състав на ВУСИ, който винаги намира най-подходящия начин за представяне на различни въпроси пред специфична аудитория. Учениците останаха впечатлени от достъпния и разбираем език, на който се поднася материала и изявиха желанието си да бъдат студенти във вуза.

На откритата лекция присъстваха и. д. ректор на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Илин Савов и деканът на учебно-научния център по „Управление, администрация и икономика“ проф. д-р Милена Тепавичарова. Те запознаха учениците с историята и структурата на вуза, с изучаваните дисциплини и данните от Рейтинговата система за 2017 г., която определи ВУСИ сред регионалните лидери по редица критерии. Проф. Савов и проф. Тепавичарова увериха учениците, че освен необходимите теоретични знания, като студенти те ще получат и високо ценените и търсени от работодателите практически умения.

След откритата лекция дванадесетокласниците се поинтересуваха от специалностите и начините за кандидатстване във вуза. Разгледаха супер модерната материална база, специализираните кабинети и аудитории и се убедиха, че именно качественото образование и отличните практически умения, които дава ВУСИ, са гаранцията им за успешна професионална и житейска реализация.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...