Menu
Max_Weber

ВУСИ е № 1 сред частните университети по реализиран прием на студенти

Висшето училище по сигурност и икономика е на първо място сред частните университети по реализиран прием на студенти. Това показват окончателните данни от Министерството на образованието и науката за утвърдения и реализиран прием в българските вузове за академичната 2017/2018 г., цитирани от вестник „Сега“ в бр. 6095 (30) от 5 февруари 2018 г.

ВУСИ „не страда от липса на кандидати, като заетите места са 75%“, което извежда вуза като номер едно сред частните висши училища, се подчертава в публикацията на авторитетното издание. От данните на МОН става ясно, че при останалите университети, предлагащи само платено обучение, заетите места са в пъти по-малко от свободните. Фрапиращ е случая с един вуз, който е приел едва 75 първокурсници от възможни 1200, което прави само 6% заети места. Огромна част от частните университети са запълнили капацитета си на 1/3, пише в. „Сега“. На този фон Висшето училище по сигурност и икономика не само стои изключително стабилно, но и е лидер, печелещ заслуженото доверие на младите хора, които искат да инвестират в своето бъдеще и търсят безпроблемна професионална реализация.

„За 15 години на образователния пазар ВУСИ се утвърди сред водещите в България, тъй като заложихме на безкомпромисен професионализъм, съчетан с висок академизъм и активна научна дейност“, заяви президентът на вуза проф. д. п. н. Георги Манолов. Разполагаме с най-модерната материална база, а технологичното оборудване е последно поколение, за да предложим на нашите студенти най-доброто образование, допълни проф. Манолов. „Привличаме само доказани експерти като преподаватели, като в същото време работим активно за просперитета на нашите кадри, съобразно изискванията на Закона за развитие на академичния състав. Инвестираме в нашите студенти могъщ потенциал от знания, стимулираме творческото им мислене и насърчаваме придобиването на практически умения. Персоналното отношение към младите хора ни прави изключително конкурентноспособни, което ни помага да устоим на демографската криза и емиграцията“, подчерта проф. Манолов.

Сравнителният анализ показва, че Висшето училище по сигурност и икономика се представя изключително стабилно и спрямо държавните университети. Независимо, че те получиха възможност да приемат студенти и в платена форма на обучение, която беше допълнително увеличена от 8 хиляди на 12 хиляди места, общо реализираният прием в 37-те държавни университета (държавна поръчка плюс платена форма) възлиза на 75%. Това е много по-слабо представяне от предишната година, когато този процент беше 86 на сто, подчертава в. „Сега“.   

„Икономика“ и „Администрация и управление“ продължават да бъдат в топ 10 на професионалните направления с най-много първокурсници, сочат данните на МОН. Реализираният прием за 2017/2018 г. в „Икономика“ е общо 6313 студенти, а в „Администрация и управление“ са приети 1792 души. Висшето училище по сигурност и икономика предлага изключително атрактивни и търсени бакалавърски и магистърски програми в тези професионални направления, които гарантират безпроблемно намиране на работа след дипломиране. Заедно с търсените в последните години специалности от „Национална сигурност“, вузът се утвърди като образователна институция, която притежава визия и воля за новаторство – ценности, които отредиха на ВУСИ престижно място в българското висше образование.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...