Menu
Max_Weber

ВУСИ ще си сътрудничи с водеща фирма за обучение на телохранители

Висшето училище по сигурност и икономика ще си сътрудничи с водеща фирма за обучение на телохранители. ВУСИ и World Security International Investigations (WSII) подписаха договор за теоретична и практическа подготовка за придобиване на професионална квалификация „телохранител“. Контрактът беше парафиран съответно от президента на вуза проф. Георги Манолов и изпълнителния директор на WSII г-н Марио Понте.

Договорът предвижда обучаемите да получат необходимите теоретични и практически умения, които да им гарантират безпроблемна реализация в сферата на охраната и сигурността. Лекциите и занятията включват техники на превенция, стрелкова практика, обучение от квалифицирани преподаватели по право, лична защита, майсторско управление на моторни превозни средства и др.

„Прилагаме най-добрите световно утвърдени практики, които отговарят на международно признатите стандарти за работа“, заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той допълни, че учебният процес е организиран така, че да балансира максимално хорариума от теоретични курсове и полеви практически тренировки. „World Security International Investigations е с валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност и се радваме, че компанията вижда в лицето на Висшето училище по сигурност и икономика коректен и надежден партньор. Ние тепърва ще развиваме и надграждаме нашите отношения, които ще бъдат от неизменна полза и за двете страни“, заключи проф. Манолов.

Обучението предвижда индивидуален подход към всеки курсист, ефективни и модерни форми на преподаване, осигурени от доказани експерти с дългогодишен професионален опит.

На успешно преминалите обучението ще бъде издаден сертификат или еквивалентно свидетелство за бодигард, което е валидно във всички държави от Европейския съюз. ВУСИ и World Security International Investigations предвиждат и възможността за последващи опреснителни курсове, които да поддържат високото ниво на подготовката и да информират обучаемите за последните световни новости и тенденции в сферата на сигурността и личната защита.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...