Menu
Max_Weber

Студенти на ВУСИ посетиха Пловдивската прокуратура в Деня на Конституцията и юриста

Студенти от професионално направление „Национална сигурност“ на Висшето училище по сигурност и икономика посетиха Пловдивската прокуратура в Деня на отворените врати. Събитието беше посветено на 20-годишнината от създаването на Апелативна прокуратура – Пловдив и беше проведено в Деня на Конституцията и юриста 16 април.

Възпитаниците на ВУСИ бяха приветствани от: Николай Божилов – прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив, Румен Попов – окръжен прокурор на града, Галина Андреева-Минчева – зам.-окръжен прокурор, Димитър Беличев – прокурор в Окръжна прокуратура, Румяна Зайкова-Калева – зам.-районен прокурор на Пловдив, и прокурорите от Районната прокуратура Димитър Пехливанов, Даниела Андреева, Пламен Чобанов и Мирослав Йосифов.
 
След като се запознаха с историята на Апелативна прокуратура – Пловдив, на студентите беше поставена реална задача. Те работеха по казус, по който трябваше да изготвят експертиза, необходима за завеждане на дело. Благодарение на натрупаните от учебния процес знания, възпитаниците на ВУСИ се справиха с възложеният им проблем без никакви затруднения и доказаха, че притежават необходимата им компетентност за работа в различни сфери на сигурността.

„Продължаваме да развиваме изключително ползотворно сътрудничество с Пловдивската прокуратура, което е част от стратегията ни за разширяване на взаимодействието с водещи институции“, заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той допълни, че посещенията в утвърдени организации и запознаването с реални казуси обогатяват и надграждат както практическите, така и теоретичните умения на студентите. „Ще продължаваме да предоставяме на нашите възпитаници различни възможности за развитие и трупане на знания, които да им бъдат от неизменна полза в тяхното кариерно израстване и бъдещо професионално развитие“, каза проф. Манолов.

От Пловдивската прокуратура изразиха задоволство от активността и ерудицията на младите хора и заявиха, че ще продължат срещите си със студенти от града и региона.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...