Menu
Max_Weber

Студенти на ВУСИ проведоха теренни изследвания и тактически стрелби с пистолет

Студенти на Висшето училище по сигурност и икономика проведоха практически занятия на тема: „Оцеляване във враждебна среда и тактически действия при високорискови операции“. Специализираната програма, която е част от актуализираните учебни планове на ВУСИ, обединява професионалните тренировки с научно-изследователски методи, които стимулират уменията за идентифициране, формулиране и решаване на възникналите проблеми.

Под ръководството на зам.-ректора на вуза проф. д-р Томо Борисов и проф. д-р Ненко Дойков, студентите се включиха активно в теренните изследвания и проведоха тактически стрелби с пистолет. Занятията се проведоха в два високоспециализирани комплекса – в този на „Секюрити Алфа Група България“ и един от най-съвременните и добре оборудвани спортни центрове в страната. В практическото обучение на възпитаниците на ВУСИ взеха участие и инструктори от Международния институт по бойни изкуства и специални тактики. Техните съвети помогнаха на студентите да надградят аналитичното си мислене, както и да пристъпват прагматично при разрешаването на различни казуси, свързани със сигурността. Младите хора се научиха какви законосъобразни и целесъобразни действия по самозащита да използват при нестандартни нападения и асиметрични заплахи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...