Menu
Max_Weber

И. д. ректор на ВУСИ проф. Илин Савов на семинар за използване на специални разузнавателни средства

Изпълняващият длъжността ректор на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Илин Савов взе участие в семинар на тема: „Използване на специални разузнавателни средства (СРС)“. Събитието се проведе в Академията на Министерството на вътрешните работи, с която ВУСИ има сключен дългогодишен договор за сътрудничество.

Модератор на специализирания семинар беше зам.-министъра на МВР Красимир Ципов, а участие взеха представители на съдебната власт, ДАНС, ДАТО, Дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, главни и териториални дирекции на вътрешното министерство, както и преподаватели от Академията на МВР.

В изказването си пред високо специализираната аудитория, проф. Савов акцентира върху подобряването на координацията между отделните структури на ДАТО и МВР, както и техническото усъвършенстване за повишаване качеството при прилагане на използваните технологични средства. И. д. ректор на ВУСИ наблегна и върху възможността за създаване на единен национален регистър при използване на СРС, въвеждане на тяхната себестойност и необходимостта от обучение на оперативните работници от структурите за сигурност в България. Поставените от проф. Савов въпроси предизвикаха истински интерес сред участниците в дискусията и за пореден път демонстрираха експертният потенциал и професионализма на преподавателите на ВУСИ, които се ползват със заслужен авторитет в сферата на националната сигурност.
   
Дискусията в Академията на МВР даде възможност компетентните органи да вземат решения, които да повишат ефективността при използването на специални разузнавателни средства и да се изведат основни приоритети при прилагането им от службите за сигурност за противодействие на престъпността и защита на националната сигурност.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...