Menu
Max_Weber

И.д. ректор на ВУСИ проф. Илин Савов на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия

Изпълняващият длъжността „ректор“ на Висшето училище по сигурност и икономика проф. д-р Илин Савов взе участие на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Събитието се проведе под ръководството на областния управител на Пловдив Здравко Димитров и на него присъстваха: директорът на ОД на МВР – Пловдив, старши комисар Атанас Илков; командирът на 68-а бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев; директорът на РУО – Пловдив, Иванка Киркова; директорът на БЧК – Пловдив, Таня Георгиева; директорът на Регионална дирекция по горите Мирослав Иванов; кметове на общини; представители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"; ръководители на териториалната дирекция на Държавна агенция "Национална сигурност" и други лица, имащи отношение по темата за намаляване на риска от бедствия.

В презентацията си проф. Савов подробно разясни дейността на ВУСИ за подготовката на квалифицирани кадри, които могат да се справят с разнообразните предизвикателства в сферата на сигурността и в частност на опасността от бедствия. „Нашите възпитаници разполагат с необходимите теоретични и практически умения, които са особено ценни в критични ситуации. Кибертероризмът например е нов вид заплаха, която придобива все по-големи размери и адекватното й противодействие изисква висок експертен потенциал, с какъвто разполага академичният състав на Висшето училище по сигурност и икономика“, подчерта проф. Савов. Той покани представителите на държавните институции на специализирано обучение във ВУСИ, което да надгради компетентностите им. „Под егидата на областния управител на Пловдив можем да организираме курс, който да бъде от полза за всички, имащи отношение и по въпросите за защитата на личните данни“, допълни проф. Савов. Неговата презентация предизвика интерес сред заинтересованите лица, а след заседанието участниците призоваха за изготвяне на нови планове за действия при бедствия и аварии, съобразени с непрекъснато изменящите се условия. Актуализираните модели трябва да допринесат за по-бързата и оперативна реакция на отговорните институции и да намалят риска от възникване на кризисни ситуации.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...