Menu
Max_Weber

ВУСИ сключи договор за сътрудничество с Митница Пловдив

Висшето училище по сигурност и икономика сключи договор за сътрудничество с Митница Пловдив. Целта е установяване на трайно съвместно партньорство между науката и образованието от една страна, и бизнеса от друга.

Институционалното сътрудничество между ВУСИ и Митница Пловдив ще се изразява в практически занятия на студентите, организиране на научнопрактически конференции, провеждане промоции и други.

Съгласно договора, Митница Пловдив ще приема студенти на вуза за провеждане на практики и наблюдения, съобразно изучаваните учебни дисциплини. „С действията си през годините доказахме, че ВУСИ изпълнява стриктно ангажимента си да предоставя на младите хора все повече възможности за придобиване на реални трудови умения. Договорът със специализирана държавна институция, каквато е митницата, е поредно доказателство за това“, заяви президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов. Той допълни, че с експертизата на работещите в Пловдивската митница студентите на вуза ще надградят академичните знания и ще се запознаят с реални казуси, които ще им бъдат от огромна полза при започване на работа. „Ръководството на вуза ще продължава да полага необходимите усилия за разширяване на сътрудничество и с други организации и фирми, за да могат нашите студенти не само безпроблемно да започнат трудовата си кариера, но и да се реализират на ръководни позиции“, каза проф. Манолов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...