Menu
Max_Weber

Представяне на изследването за най-успешните премиери след Освобождението във ВУСИ

Научното изследване за „Най-успешните български премиери (1879 – 2009 г.) беше представено във Висшето училище по сигурност и икономика.

Пред препълнената аудитория проф. Георги Янков и акад. Георги Марков разказаха за първата по рода си класация на министър-председатели след Освобождението. Тя е направена на основата на 20 индикатора от 56 експерти (политолози, историци, социолози, културолози и др.) – специалисти в различни направления на социалните науки. Първото място в подреждането заема Стефан Стамболов, следват Петко Каравелов, Константин Стоилов, Александър Малинов, Андрей Ляпчев. В дъното на класацията учените са поставили Гриша Филипов и Антон Югов.

Водещ на публичното представяне на резултатите във ВУСИ беше ректорът на вуза – политолога проф. Георги Манолов, който подчерта, че със своята прецизност рейтинговата класация в цялата ни следосвобожденска политика разчупва както редица догми на прехода, така и множество лидерски митове в българската политическа история.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...