Menu
Max_Weber

Студенти на ВУСИ посетиха Пловдивската прокуратура в Деня на отворените врати

Студенти от професионално направление „Национална сигурност“ на Висшето училище по сигурност и икономика посетиха Пловдивската прокуратура в Деня на отворените врати. Събитието съвпадна с честването на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция и беше проведено в Деня на юриста – 16 април.

Възпитаниците на ВУСИ бяха приветствани от: Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор на Република България; Иван Даскалов – апелативен прокурор на Пловдив; Галина Андреева-Минчева – зам.-окръжен прокурор на града; Чавдар Грошев – административен ръководител на Районна прокуратура – Пловдив и преподавател във ВУСИ, както и от други прокурори.

„Работим изключително ползотворно и си сътрудничим пълноценно с Пловдивската прокуратура като част от стратегията ни за разширяване на взаимодействието с водещи обществени институции. Радваме се, че нашите студенти проявяват интерес и се стремят да научат повече за работата на прокуратурата, където провеждат и част от практическите си занятия“, заяви ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той допълни, че посещенията в Пловдивската прокуратура имат за цел да обогатят знанията на студентите, които могат да се запознаят с реални казуси и тяхното приложение в практиката.

Помощник-ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика гл. ас. Иван Петров поздрави ръководството на прокуратурата с професионалния празник и подчерта, че партньорството между двете институции дава възможности за развитие на младите хора, които са от неизменна полза в тяхното кариерно израстване и бъдещо професионално развитие.

След края на тържествената част, студентите на Висшето училище по сигурност и икономика разговаряха с районния прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, който е и преподавател във вуза. „С особено удовлетворение констатирам големия интерес на младите хора към работата и предизвикателствата пред прокуратурата. Гордея се с факта, че имам възможността да преподавам на будни и търсещи студенти“, каза прокурор Грошев. Той използва поводът, за да разкаже повече за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция и основните моменти, залегнали в нея. След това разясни действието на Конституцията на Република България и приложението на законите в страната.
 
Благодарение на натрупаните от учебния процес знания, възпитаниците на ВУСИ поставиха конкретни въпроси, на които прокурорите дадоха изчерпателни отговори. По този начин студентите демонстрираха високата си ерудиция и доказаха, че притежават необходимата им компетентност за работа в различните сфери на сигурността.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...