Menu
Max_Weber

ВУСИ увеличава международната си популярност

Висшето училище по сигурност и икономика направи поредна и значима крачка към увеличаване на международната си популярност. ВУСИ подписа меморандум за сътрудничество с Института за управление на информационните системи (ISMA) в Рига, Латвия. Документът беше парафиран съответно от ректора на вуза проф. Георги Манолов и ректора на ISMA проф. д-р Денис Дякон. Меморандумът се явява логично и необходимо продължение на отличните двустранни връзки между двете институции и ще допринесе за задълбочаване на образователното и научното сътрудничество между ВУСИ и Института за управление на информационните системи.

Представителна делегация, водена от зам.-ректора за международните взаимоотношения и връзки на ISMA проф. Жанна Клещевникова, посети вуза и на място се убеди в перфектните условия, които ВУСИ предоставя на своите студенти за обучение и квалификация. „Впечатлена съм от съвременната Ви материална база, от отличната организация на учебния процес и висококвалифицираните Ви преподаватели. Можете да се гордеете с постигнатото и съм убедена, че ще продължавате да се развивате в правилната посока“, заяви зам.-ректорът на ISMA. Проф. Клещевникова предаде специални поздравления от президента на Института за управление на информационните системи акад. проф. Роман Дякон на ректора на ВУСИ проф. Георги Манолов. „Нашият ръководител Ви приветства за изключителните успехи, които постигате, и е убеден, че ще продължавате да бъдете сред водещите университети в България. За нас е чест и привилегия да си сътрудничим с ВУСИ“, каза зам.-ректорът на ISMA при подписване на меморандума. „Уверявам Ви, че винаги можете да разчитате на академичния потенциал на вуза. Смятам, че ще постигнем значителни успехи в съвместното развитие на висшето образование и науката“, заяви от своя страна проф. Манолов.
   
Меморандумът за сътрудничество между ВУСИ и ISMA предвижда стимулиране на обмена на преподаватели и сътрудници; разработка и реализация на съвместни проекти; организация и провеждане на конференции; обмен на научна информация и т.н.
   
Двустранният договор се явява логично продължение на тенденцията на непрекъснато нарастващ интерес от страна на чуждестранни университети към ВУСИ. Уникалното съчетание на специалности в сферата на сигурността и икономиката, отличните акредитационни оценки и гъвкавите учебни планове, които предлага вузът, го превърнаха в притегателен център за университети от други държави. Европейският модел на обучение, високият академизъм и атрактивните нови специалности утвърдиха Висшето училище по сигурност и икономика като желан и търсен партньор в сферата на висшето образование не само в България, а и в целия Европейски съюз.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...