Menu
Max_Weber

Отново на училище през 2014 г.

И тази година Европейската комисия кани българите, работещи в европейските институции, да посетят училищата, които са завършили и да обсъдят с учениците въпроси от европейско естество, които вълнуват и двете страни. Инициативата се провежда с любезното съдействие на Министерство на образованието и науката.

”Отново на училище’2014″ ще се проведе в българските училища от 7 до 9 май 2014 г. – дните, посветени на Европа и на продължаващите събития във връзка с Европейската година на гражданите.


Училищата могат да изпращат заявки, които включват искане за посещение от служител на ЕС, от експертите от центровете Европа Директно или от младежки екип Европа и/или за публикации до Информационен център на Европейския съюз на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок до 17 април 2014 г.


До 30.04.2013 г. училищата ще получат заявените публикации във връзка със заявките си, както и ще бъдат потърсени директно от колегите, които ще имат възможността през 2014 г. да посетят своето или друго училище.


Контекст


Всяка година Европейската комисия осъществява инициативата “Отново на училище”. Целта й е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Служители на европейските институции участват в инициативата като доброволци, връщайки се в завършеното от тях училище, за да представят своята работа, да обсъдят формулирането и прилагането на европейските политики, и да разкажат какво представлява Европейският съюз.


Източник: EUROPE DIRECT – Plovdiv

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...