Menu
Max_Weber

Министър Клисарова: „Български автори няма да отпадат от програмата”

„Не може български автори да отпадат, защото това е нашата национална идентичност", каза министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в предаването „Дневен ред” на TV7, по повод размествания в програмата по български език и литература."Българска история трябва да се учи, защото това е нашата гордост", категорична е министър Клисарова.

Тъй като тази година абитуриентските балове съвпадат с изборите за Европейски парламент, министърът обясни, че Министерството на образованието и науката е  подало писмо до ЦИК, която ще даде официално становище как да се съвместят събитията. „Няма да позволим да развалим един от най-хубавите празници не само на абитуриентите, а и на техните родители и на всички ученици и учители", категорична бе тя.


По отношение на отпадането на ученици от училище Клисарова заяви, че от 1 до 4 клас броят на отпадналите не е голям. Тя обясни, че процентът на деца, отпаднали поради слаб успех е много малък. „Най-много ученици напускат училище по социални причини”, каза министърът. По думите й в някои отдалечени райони родителите не мотивират много ученика защото самите те не са високо образовани. Тя припомни, че се разработва стратегия за отпадналите ученици съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката и енергетиката. „Когато всички се обединим трябва да успеем да намалим този брой ученици, които отпадат", заяви тя.


Източник: Пресцентър Министерство на образованието и науката

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...