Menu
Max_Weber

Президентът на Международната федерация по джу-джицу възхитен от КИА

„Възхитен съм от организацията на работата и качествата на преподавателите в Колежа по икономика и администрация – Пловдив”. Това заяви президентът на Международната федерация по джу-джицу Панайотис Теодоропулос, който беше на посещение в КИА. Придружаваше го генералният мениджър на организацията Южен Томагата, който е и преподавател по физическа култура и спорт на Министерството на спорта на Франция.

Гостите разгледаха материалната база на Колежа, специализираните кабинети, проведоха разговор с преподаватели и студенти. Президентът на Колежа проф. дпн Георги Манолов запозна ръководството на Международната федерация по джу-джицу с новите специалности в професионално направление „Национална сигурност” и изрази увереността си, че в скоро време в КИА ще се обучават и чуждестранни студенти в тази атрактивна сфера. Проф. Манолов не скри амбицията гостуващи професори и лектори в Колежа да бъдат световни знаменитости и авторитети по сигурността. Ръководителят на катедра „Национална сигурност” проф. д-р Никифор Стефанов представи част от мащабните проекти за развитие на КИА, сред които са изграждане на фитнес център и специализирано стрелбище. Президентът на Международната федерация по джу-джицу г-н Теодоропулос адмирира усилията за развитие в сектор сигурност и заяви готовност за съвместна работа.


На тържествена церемония д-р Томо Борисов, който е президент на Българската федерация по джу-джицу и вицепрезидент на световната организация, получи дипломата си за доцент по научна област „Сигурност и отбрана”, професионално направление „Национална сигурност”. Званието му бе присъдено от високо квалифицирано 7-членно жури, което даде положителна оценка на научните трудове и практическите умения на г-н Борисов. В знак на уважение и признателност за добрата съвместна работа с КИА, доц. д-р Томо Борисов връчи на проф. Манолов и проф. Стефанов сертификати и плакети на Международната федерация по бойното изкуство.


В края на срещата стана ясно, че от 7 април ще започне да функционира клуб по джу-джицу в Колежа по икономика и администрация. Заниманията ще бъдат всеки вторник и петък, като ще се водят от високо квалифицирани и сертифицирани преподаватели. Всеки, който иска да се занимава със спорта или да практикува любителски бойното изкуство, е добре дошъл, приканват от ръководството на КИА.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...