Menu
Max_Weber

Конкурсът за наградите „Джон Атанасов“ ще се проведе за дванадесета поредна година

Стартира конкурсът за наградата на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов. Отличията „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии ще бъдат връчени от държавния глава за дванадесета поредна година.

От 2003 година насам призът „Джон Атанасов“ отличава постиженията на талантливи млади български учени, чиито изобретения имат висок приложен потенциал. Конкурсът се провежда в три категории – Награда за обещаващ млад изследовател, Грамота за прилагане на научни постижения и проекти с висока обществена стойност и Грамота за ученици и техните преподаватели.

За първи път всички участници, достигнали до финалния етап на конкурса, ще имат възможност да участват в менторски или в стажантски програми, а носителите на отличията „Джон Атанасов“ – в научен проект на утвърден екип от специалисти. Така младите таланти ще имат шанс да участват в процеса на създаване на ново знание в академичните среди и в приложението на иновативни изобретения в практиката на реалния бизнес и в ежедневието на хората.

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 6 август 2014 година. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на интернет страницата на наградата.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/92 39 106 и на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...