Menu
Max_Weber

Атанаска Тенева открива Панорамата на професионалното образование в Пловдив

На 25 април 2014 година, от 10.00 часа, в палата № 14 на Международен панаир – Пловдив, заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева ще открие най-големия форум за популяризиране на професионалното образование в България – Панорама на професионалното образование, която се провежда за шеста поредна година.

Целта на събитието е с подкрепата на бизнеса да се подпомогне професионалното ориентиране на младите хора във връзка с избора на бъдеща професия и да предостави възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират придобитите знания и умения.
Повече от 400 ученици от над  200 професионални гимназии от цяла България ще премерят сили в националните състезания: Приложна електроника „Мога и зная как”, „Млади таланти в модата“, „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад барман“, „Най-добър млад керамик“, „Най-добър млад сервитьор“, „Озеленяване и цветарство“, „Стилни мебели и дърворезба“, „Най-добра бизнес идея“, „Най-добър млад фризьор и гримьор“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад строител“.

Източник: Пресцентър на МОН

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...