Menu
Max_Weber

Позиции

Честит празник!

България чества 138 години от Освобождението от турско робство. На 3 март отдаваме почит пред загиналите за свободата на родината. На този ден преди 138 години в градчето Сан Стефано се подписва мирния договор между Русия и Османската империя, с който се слага край на Руско-турската освободителна война и се създава отново българската държава след почти 500-годишно османско владичество.

Обучават над 30 000 IT специалисти

Правителството прие Концепция за насърчаване на обучението на софтуерни специалисти, която предвижда създаването на предпоставки за обучението на допълнително над 30 000 души през следващите 15 години.

Продължителността на живота у нас нараства!

Правителството прие отчета за 2014 г. на актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в България (2012-2030 г.), както и тазгодишния план за мониторинг на неговото изпълнение.

По четири почивни дни през март, май и септември ще има през 2016 г.

По четири последователни почивни дни през март, май и септември 2016 г. ще имат работещите, реши Министерският съвет като размести почивните дни през следващата година. През септември дори ще се съберат два пъти по четири неработни дни.

7 млн. евро за България по два екологични проекта

Европейската комисията одобри инвестиционен пакет на стойност 264,8 млн. евро в подкрепа на околната среда, природата и екологосъобразния растеж в Европа. Инвестициите са за 96 нови проекта в 21 страни от ЕС, финансирани в рамките на програма LIFE за околната среда.

Виктор Орбан поздрави Бойко Борисов за победата на местните избори

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан поздрави премиера Бойко Борисов за победата на ръководената от него партия ГЕРБ на местните избори в България.

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...