Menu
Max_Weber

Атака ще поиска оставката на Вигенин

АТАКА ще поиска оставката на министъра на външните работи – Кристиян Вигенин заради отмененото посещение на Сергей Наришкин, председател на руската Държавна Дума, каза пред журналисти в парламента лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Във връзка с отмененото посещение на Сергей Наришкин, председател на руската Държавна Дума, Волен Сидеров заяви – в България Кристиян Вигенин е по-католик от папата.

.„Той трябваше да е в България след Белградската среща на 7 – 8 май. Ще посъветвам председателя на Народното събрание Михаил Миков да го покани, и да видим какво ще направи Брюксел – дали ще бомбардира София, дали ще го арествуват на летището. Нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката. „Ще му зададем въпрос другата седмица и ще искаме обяснение – защо се престарава Кристиян Вигенин. Също така – ще посъветваме Михаил Миков да покани Сергей Наришкин в България, защото той имаше планирано посещение. Това, което Вигенин прави, е да прекратява дипломатическите отношения с Русия, което е изключително вредно за България. Смятам, че това трябва да е последният му гаф, преди да си отиде”, каза Сидеров.Попитан – защо е избрал да открие предизборната си кампания в Москва, Сидеров каза: „Това съвпадна с отличието, което ми връчиха. Това е и един знак за несъгласието ни с политиката на останалите партии, в парламента, които застават зад санкциите. Това, което говорих, ще се окаже вярно, защото нашите държавници, по лекомислен и инфантилен начин, си крият главата в пясъка. Барак Обама натиска още повече и САЩ искат да има санкции. България трябва да наложи вето и ако това не го направи Орешарски като министър-председател, той си съкращава мандата много сериозно”, каза още Волен Сидеров.

Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...