Menu
Max_Weber

Александър Симов: Държавата ще се върне при хората

Моделът за развитие на Европа, който предлага Партията на европейските социалисти, е революционен и гласи  повече социална политика, повече интеграция на хората, повече справяне с бедността. Това обясни кандидатьт за евродепутат от КБ Александър Симов пред организацията на глухонемите в Пловдив.

Той се срещна с тях в късния следобед, за да се запознае с проблемите им. Образователна, кариерна и трудовата дискриминация,  трудна комуникация с институциите  измъчват нечуващите. Те смятат, че ако се приеме жестомичният език за официален у нас както е в Европа, редица техни проблеми ще се решат по естествен път. За 23 години десните правителства разрушиха България, анализира председателят на сдружението Георги Марков. Той изреди пораженията на Филип Димитров в селското стопанство, престъпната приватизация на кабинета”Костов”, продажбата на ЕРП-ата от правителството на НДСВ и завърши с разрушаването на институциите от Бойко Борисов. За разлика от тях, още с идването си кабинетът  „Орешарски” даде средства за първокласниците, увеличи средствата за майчинство, подпомогна пенсионерите за Коледа, ще го направи и за Великден,  посочи Георги Марков. Благодарение на Вашата пария и на пловдивския депутат Захари Георгиев можем да използваме спешен номер 112, каза дама от сдружението. Хората с увреждания имат надежда и за още една законодателна инициатива , свързана с техните предприятия и възможността  да получават държавни поръчки с предимство. Очаква се тя да стане факт преди лятната ваканция, съобщи журналистът от в. ДУМА Александър Симов. Той не скри огорчението си от това, че години наред държавата е оставила хората  с увреждания сами да се справят. Но държавата ще се върне, увери бъдещият евродепутат.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...