Menu
Max_Weber

Евгени Кирилов: Борбата с бедността и безработицата са наши приоритети

Борбата с бедността и безработицата са основните приоритети в платформата на европейските социалисти, обясни пред жители на Садовска община кандидатът за евродепут и досегашен европарламентарист Евгени Кирилов.

Той  посети селата Караджово и Катуница, а в кв. Чешнигирово гостува на местния пенсионерски клуб. Оказа се, че хората са доста добре запознати с европейската тематика и болшинството са на мнение, че европолитика се нуждае от промяна, особено в областта на земеделието. Българските селскостопански производители залагат на екстензивните култури, а това не създава работни места, изтъкна кметът на Садово Димитър Здравков. Той представи на Евгени Кирилов  данни за безработицата в общината, които сочат, че  80 % от безработните са необразовани или нискоквалифицирани. За тях единствената възможност е заетост в зеленчукопроизводството. В сърцето на Тракийската низина обаче то отстъпва място на други култури, които се обработват предимно машинно и не създават работни места. Според кмета на Караджово Димитър Димитров причина е и в липсата на пазар за реализация на зеленчуковата продукция. Има пазари, но те искат количества, които дребният производител не може да осигури, алтернативата е да се създават организации, асоциации или сдружения в сферата селското стопанство, съгласиха се събеседниците.

Битката с пропастта между бедни и богати е другият важен ангажимент на левицата. Имаме човек, който се обяви срещу Европа на спекулативния капитал и ако той стане председател на ЕК, общността ще стане по социална, посочи Кирилов, визирайки Мартин Шултц. Българският евродепутат описа колегата си от Германия като изключителен ерудит, полиглот, самообразовал се интелектуалец с остра социална чувствителност и стремеж към справедливост. И най-важното, той е изключителен приятел на България, допълни Евгени Кирилов. По думите му това е много важен момент, защото гарантира справедливо отношение към българските граждани и българската държава.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...