Menu
Max_Weber

Д-р Джевдет Чакъров беше избран за вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал за седми пореден мандат

Д-р Джевдет Чакъров беше избран за вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал за седми пореден мандат на завършилия вчера в Ротердам 59-ти конгрес на международната организация. Така ДПС отново има представител в ръководството на Либералния интернационал.

Това е голямо признание за ДПС, което се приема с уважение в Либералния интернационал като успешна либерална партия със сериозен политически и управленски опит, коментира д-р Чакъров. Той определи избора си за седми пореден мандат и като оценка за досегашната му  работа като член на ръководството на международната организация с ресор Югоизточна Европа и Централна Азия.

В речта си след избора на ръководство новият президент на Либералния интернационал Жули Миновес (Андора), представяйки всички членове на Бюрото, поздрави д-р Чакъров и изрази удовлетворението си, че ще продължи работата си с него. Президентът Миновес определи д-р Чакъров като “много опитен и уважаван политик както на национално, така и на международно ниво със сериозен принос за утвърждаването на либерализма”. Жули Миновес благодари на всички членове на Бюрото на Либералния интернационал за това, че посвещават от времето си отговорните постове, които заемат, за да работят за развитието на либерализма.          ДПС е пълноправен член на Либералния интернационал от 2003 година. Джевдет Чакъров е член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал от 2005 година и като член на ръководството на организацията работи в региона на Югоизточна Европа и Централна Азия.

Като член на Бюрото и вицепрезидент на ЛИ Чакъров е участвал като ръководител на редица международни мисии на международната организация. През ноември 2010 година той бе избран от ръководството на ЛИ да изрази подкрепа за кандидат за президент либерала А.Куатара (Alassane Dramane Quattare) в Кот Д`Ивоар на предстоящия втори тур на президентските избори в африканската държава. През март 2011 година бе гост в Скопие на Четвъртия конгрес на Либерално- демократическата партия /ЛДП/ на Македония с лидер Йован Манасиевски, за да изрази подкрепата на ЛИ за партията на предстоящите тогава в Македония предсрочни парламентарни избори. През ноември 2011 година той води мисия в Централна Азия – в Казахстан и Киргизстан с цел разширяване на политическото присъствие на либералите в този регион. През октомври 2013 година Чакъров бе на посещение в Киев, Украйна, където проведе срещи с ръководствата  и активисти на двете либерални партии – Украйна на бъдещето и Европейско бъдеще за Украйна. През декември 2013 година Чакъров бе изпратен да представлява Либералния интернационал на първия конгрес на новоучредената в Молдова Либерално- реформистка партия, която има сред своите членове много действащи парламентаристи, които подкрепят проевропейския дневен ред за Молдова.

Източник: Пресцентър ДПС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...