Menu
Max_Weber

Бареков: Над 80 млрд. лв. изчезват в ръцете на българските политици

Пътят да помогнеш на хората е само един и той минава през властта. Това разбрах при многобройните си обиколки из страната. За мен тази кампания не е от вчера. Бил съм навсякъде, видял съм толкова много болка. С това послание лидерът на "България без цензура" и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Николай Бареков се обърна към жителите на Харманли. Градът е поредната спирка от Националното турне на коалиционните партньори.

"Виновниците за лошия живот на българите не са в тази зала. Партиите от статуквото имат целия ресурс да управляват, но с властта не помагат на хората, а на себе си и на своите банкови сметки. На 25-и май победата ще бъде наша – на ББЦ и на нашите съюзници. Тези избори ни трябват, за да предизвикаме нов парламентарен вот и тези партии да бъдат свалени завинаги от властта", каза Бареков.

Той посочи приоритетните мерки на коалицията за младите хора. "В основата на нашата задача е откриване на работни места и облекчения за онези, които ги създават, каза той пред хората в залата. Ако няма млади хора, България няма бъдеще, заключи Бареков. Той посочи, че в нашата нова история България е съграждана на два пъти за по една петилетка, но за да се случи това е нужен млад лидер, който да ги поведе. "За майките трябва да бъде дадено всичко. Една възрастна учителка по литература от Бисер ми го каза най-точно – пари има, но те се крадат от крадливите политици. Аз ще взема тези пари и ще ги дам на хората. 80 млрд. минават през политиците, тези пари могат да свършат много работа, но трябва да не се крадат и да се разпределят правилно", обясни лидерът на ББЦ.

Пред хората от Харманли той каза, че е тази сутрин е получил от своя син като подарък фланелка с лика на Нелсън Мандела и с която той се появи сред хората в с. Бисер и на народните борби в Харманли. "Искам да бъдеш като него, ми каза синът ми. Ти, както и Мандела сте родени да обединявате. Това е будно дете, смятам, че ние имаме най-много нужда от това – да се обединим", коментира подаръкът Бареков.

Кой нарече българския работник "евтина работна ръка", кой го убеди, че е евтин и кой се съгласи с това, попита зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева. Аз съм икономист и имам три приоритета – нови работни места, вторият е нови работни места и третият е нови работни места. За българския бизнес могат да се създадат нормални условия и той да ги създаде, но е крайно време държавата да влезе в своята роля и да направи условия бизнесът да се развива. В това отношение политиката е тази, която може да помогне, но тя е обществена дейност и изисква отговорност и постоянство.

Коджабашева каза още, че от Европа може не само да се взема, а и да й се даде. "Само като четеш надписите по българските магазини, можеш да научиш английски, а все пак ние сме народ, който има своя си азбука и език", завърши Коджабашева.

Попитаха ли ви дали искате бежанци, зададе въпрос към присъстващите в залата Калина Крумова от "Евромайки", защото градът беше един от най-силно засегнатите от имигрантската вълна в края на миналата година. На това свое питане тя получи отговор "Не!". "С нас имате избор - ако искате да бъдете чути, изберете ни", каза тя.

Ние няма да ставаме балансьор, но искаме да сме център, каза председателят на ЗНС Румен Йончев. Балансьорите е не са един и двама, добави той - те постоянно клатят държавата, за да казват, че има нужда от тях, за да могат после и да раздават порциите. "Вижте снимките от първия ред на НС – едни и същи хора има там, седалките са придобили вече тяхната форма. Но времето им изтече, сега трябва да се намесим ние. Балансьорите опразниха държавата. 2 млн. българи не напуснаха от добро, а защото бягаха от мизерията, затова ние казваме не на балансьорите - ще има нов политически модел", завърши Йончев.

Не умея да правя пропаганда, но умея и имам смелостта да говоря истината, каза Нешка Робева. Пътувахме дни наред, направихме един спектакъл специално за ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден", който да каже на хората "Народе, събуди се!". И докато слушах тези хора какво говорят, осъзнах, че имаме остра нужда от промяна и начело на страната да застанат нови хора - хора, които са постигнали много със своята професия, и знаят какво искат, млади и можещи хора. "Ето затова заставам пред вас и ви казвам - те ме убедиха!"

Харманли e градът, от който тръгва Крали Марко, това е мястото, на което бяха базирани т. нар. "Черни полкове". Баща ми е служил тук и ми каза да ви предам, че това е най-българският град. Така започна обръщението си към местните жители зам.-председателят на ББЦ Росен Петров.

Къде отиде българската държава, защо сега сме само територия, попита риторично Петров. Тя беше открадната от един политически елит, който гледаше на държавата като на софра. Помислете си и се замислете къде са парите на хората, на пенсионерите и на 25 май си го върнете на този политически елит, призова той.

При толкова шампиони, които създаде Нешка, мисля, че няма да имате вече съмнения кой ще е победителят – ние, благодари на свой ред Бареков за топлите думи на голямата ни треньорка.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...