Menu
Max_Weber

Борисов: Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка за доброто и злото

Изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка за доброто и злото. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 14 000 членове и симпатизанти на партията в зала „Арена Армеец“, по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за евроизборите на 25 май. Борисов подчерта, че има символично значение в това, че събитието съвпада с християнския празник Томина неделя.

„Томина неделя е много важна дата. В началото Тома Неверни не е вярвал, че Господ ще възкръсне. Е, днес се е съгласил, че ще възкръсне и вече никой не се съмнявал. От днес, като гледат тази зала, им треперят мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла за тях”, категоричен бе Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ обеща, че ще побеждава Станишев на избори, докато е лидер на БСП. „Такива наглеци като тези няма. Мислех да не им обърна внимание, защото не заслужават, но говорят за това, че българите не ни искали. Те вас са ви сложили втори. И след 4 години не са ви искали. Това са хора, които на бялото могат да кажат черно. От първия ден, откакто ГЕРБ дойдохме на власт, започнахме да изплащаме високите пенсии. От първия ден беше това. Те бяха взели решение на последното им заседание на Министерски съвет без да има пари в бюджета. Ето на това се казва нагъл лъжец. Аз ви обещавам, че този ще го побеждаваме на избори, докато е лидер на БСП. Той е и некомпетентен, първо се уплаши да стане премиер. Орешарски е никакъв експерт, нула експерт. Когато казват, че Бойко е в бил в изолация, си представям тази зала и виждам, че не съм”, заяви Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че ако беше останал премиер до края на мандата си, България вече щеше да бъде член на „Шенген“, а договорът за проекта „Южен поток” щеше да бъде подписан и газопровода да се строи. „Кой им пречи да подпишат „Южен поток”? Какъв ГЕРБ му пречи на Станишев? Аз досега да го бях подписал и да го бях построил. Експертът Орешарски направил първа заварка на „Южен поток”, а сега тръбите ги няма. Остана само отдолу бетонът. Това е все едно като съм я открил тази зала, сега да дойдете и да намерите само бетона отдолу“, посочи Борисов. Той припомни, че Орешарски всеки ден прави копка на „Южен поток” и го подписва. „Разбрах, че щели да го подписват след изборите. И листът, и моливът са в тях, нека да го подпишат. ГЕРБ им пречел за „Белене” – идете и го подпишете! Къде ви е Хемус на варненци? Ще бъдете провинция, докато ГЕРБ не се върне на власт”, предупреди Бойко Борисов. По думите му от днес ГЕРБ имаме кауза. „Да оставиш Бареков премиер… Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск”, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че който не спазва Маастрихтските критерии, а те са 3% дефицит и 60% външен дълг, и се позова на такива като Пламен Орешарски, отива при Гърция. „България водеше най-стриктната финансова политика, а Жан-Клод Юнкер е човекът, който е правил Маастрихтските критерии. Той е бил над 20 години премиер на Люксембург. Който е ходил там, знае как изглежда“, обясни Бойко Борисов. Той подчерта, че ако Жан-Клод Юнкер е председател на Европейската комисия, като добър приятел на България, ще бъде добре за нашата страна. „България има близо 15,5 милиарда евро да усвоява от Брюксел и е много важно да има доверие в Европейската комисия. Заедно с Жан-Клод Юнкер имаме над 40 съвета и то по 2-3 дни, работили сме до 4.00 – 5.00 часа сутринта”, обясни той Бойко Борисов и добави, че само народът знае колко евродепутата от ГЕРБ ще бъдат излъчени в Европейския парламент. „ГЕРБ сме хора, които имаме трудови характеристики, ние сме хора, които сме работили, имаме трудов стаж, а това е много важно“, подчерта Борисов.

Източник: http://boykoborissov.bg

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...