Menu
Max_Weber

Министър-председателят Пламен Орешарски се срещна с Жан-Клод Юнкер

Министър председателят на България г-н Пламен Орешарски се срещна в Министерския съвет с кандидата на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. Той използва повода да му благодари за активната му роля в процеса на присъединяване на България към Европейския съюз.

Пламен Орешарски запозна госта с икономическата ситуация в страната и действията на правителството за  насърчаване на стопанската активност и инвестициите, както и с рисковете, произтичащи от кризата в Украйна. И двамата се обединиха около позицията, че трябва да се ускори споразумението за асоцииране на Молдова.

Министър-председателят изрази позиция, че инвестициите в свързване на газопреносните системи в източната част на континента трябва да бъдат приоритет за новата Европейска комисия.

Премиерът запозна госта и с усилията на правителството за изграждане на интерконекторни връзки и заинтересоваността от реализацията на проекта ТАП.

Двамата си припомниха и моменти от съвместна работа преди  и след  присъединяването на България към ЕС.

Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...