Menu
Max_Weber

Росен Петров: Готви се коалиция между ДПС и ГЕРБ

В момента се готви коалиция между ДПС и ГЕРБ. Това каза по време на среща с жителите на Минерални бани, Хасковско зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров. Според него кафето, което те пиха в Кърджали говорят точно за това.

България не е бедна държава, добави още той, но за сметка на това е окрадена. "80 млрд. лв. на година ни е бюджета на година, това не са малко пари. Това означава, че може да се направи така, че да има и безплатни лекарства за децата, това са 50 милиона на година, на фона на 80 милиарда, това не са много пари. А за да може за всички майки да има 350 лева детски трябват 100 млн. лева, за подслушване се дават повече, но въпросът е да се прецени кое е по-важно", заключи той. В Русия, която често се сочи като лош пример, за всяко второ дете се дава еднократна помощ от 12 000 евро.

Държавата трябва да започне да помага на бизнеса, а не да го рекетира. Така отговори на въпрос на местните жители дали има шанс затворените предприятия, отново да бъдат отворени, за да има препитания за всички. "Нашият девиз може да се перифразира и така по-малко молове, повече заводи. Наистина държавата трябва да започне да помага на бизнеса. Но като ви казвам бизнеса, не разбирайте някакви олигарси, които изкупиха всичко, а да се гледа. Затова ние предложихме "Чисти ръце", обясни Петров.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...