Menu
Max_Weber

Волен Сидеров осъди Валери Симеонов, нарекъл стотици хиляди българи „лумпени"

Бургаският окръжен съд осъди Валери Симеонов за обидни изрази и квалификации към стотици хиляди българи, упражнили изконното си право на глас в Република България. Няколко дни след парламентарните избори през 2013 г. съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов нарече избирателите на Сидеров и АТАКА „лумпени, прости и тъпи хора, малоумници”. Към депутатите от АТАКА се обърнаха стотици българи, които призоваха Симеонов да бъде съден за тези недопустими и обидни квалификации.

Това беше причината Волен Сидеров да заведе делата срещу Симеонов, собственик на телевизия СКАТ, известна с разпространението на множество гей и порноканали, нещо недопустимо според българското законодателство, за което Сидеров също води дела срещу Симеонов.

АТАКА поздравява тричленния състав на Бургаския окръжен съд с председател Кирил Градев и членове Веселка Узунова и Георги Георгиев за професионализма и смелостта им. Те отсъдиха справедливо въпреки натиска, който упражняваше Симеонов върху институции и органи на реда в Бургас чрез телевизията, която притежава.

Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...