Menu
Max_Weber

Лидия Руменова ще води Сметната палата

Народните представители избраха Лидия Руменова за председател на Сметната палата. Номинацията на бившия член на одитния орган е на ПГ на Коалиция за България и ПГ на ДПС.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев посочи, че Лидия Руменова е завършила право в СУ "Св. Климент Охридски", с богат практически опит в областта на гражданското и трудовото право, в управлението на човешките ресурси, данъците, с опит в областта на външния одит, в усвояването и развитието на чужди инвестиционни проекти.

Лидия Руменова е с богат опит в държавните институции – главен юрисконсулт в МО, МТСП, експерт в Министерския съвет, прокурор, съветник на премиера Сергей Станишев от 2005 до 2009 г., а от 2009 до 2011 г. е член на Сметната палата. Владее английски, френски и руски език.

Източник: Пресслужба Народно събрание

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...