Menu
Max_Weber

Борисов: Колкото по-бързо ГЕРБ се върне на власт, толкова по-добре за всички

"Колкото по-бързо ГЕРБ се върне на власт, толкова по-добре за образованието, за спорта, за всички. Това е видно". Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като разгледа новоизградената спортна зала на 88 СОУ "Димитър Попниколов" в столичния кв. "Овча купел". Борисов бе придружен от заместник-председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и водача на листата на партията за евроизборите Томислав Дончев.

Средствата за залата са отпуснати от правителството на ГЕРБ. По думите на Борисов, хората използват всеки ден направеното от правителството на ГЕРБ. Бойко Борисов посочи, че 2400 деца вече имат плувен салон и спортна зала. „На всички кметове давахме - Перник, Шумен, Разград и Търговище, където бяха „червени” кметове. Помня ги наизуст кметовете, защото са малко, не са да изброиш 90 на ГЕРБ. Като направиш магистрала, правиш и съпътстващите пътища след това, за да ги доведеш хората до нея, така и като направиш за големите градове, след това отиваме и на другите. Но не може двумилионен град да няма инфраструктура, да няма спортни зали, да няма училища. Те имат намерение да го правят, а ние сме го направили. Това е голямата разлика", коментира Борисов. Той даде за пример зала „Арена Армеец”, където като отидеш и виждаш направеното. По думите му, това е силата на ГЕРБ - направеното. „Като мина по Южната дъга и пътя за Банкя, знам само преди 3 години какво беше и сега какво е. И софиянци могат да правят разлика“, допълни председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че българите горчиво ще се каят, затова че държат Станишев на власт. „След една година, тази държава няма да има оправяне. Останат ли тези, след една година, гръцкият сценарий е много мек за България. Двадесет години какво са правили комунистите, двадесет години от прехода къде е направеното? Ако те бяха правили по една магистрала на година, аз нямаше да правя седем заедно. Ако те бяха правили ремонт на училищата двадесет години, нямаше сега да се радваме на всяка спортна зала. Оставиха София без спортна зала, Пловдив без спортна зала. Кой го направи това? С кои очи Станишев, Овчаров и компания ще дават оценка?“, попита Борисов. Той посочи, че управляващите взимат заеми, за да кажат, че дават пари на пенсионерите. Председателят на ГЕРБ обясни, че безработицата расте и има отлив на инвестиции. Бойко Борисов припомни, че с 10 милиона лева правителството на ГЕРБ е направило 10 – 11 зали и даде за пример Стара Загора, Ловеч, Варна, Русе, Бургас и Пловдив.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в кв. „Младост” вече отдавна е готова спортната зала и функционира. „2 млн. лв. от правителството, две спортни зали, едната с басейн и това е за над 2000 деца. Тези пари са дадени за децата, за училището. Когато кажат „Ама само за София”... само за София, но не е само за София", каза Йорданка Фандъкова.

По отношение на вчерашния избор за председател на Сметната палата, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира: "Те смениха своя човек, за да сложат съветничката на Станишев. Кой ще вярва на тази Сметна палата? Брюксел излезе и им каза „Не го правете”, ние им го казваме „не го правете”. Утре, като се върне ГЕРБ да не кажете, че има чистка, защото тези хора, нали разбирате, че няма да останат? Те не могат да останат, те не трябва да остават. Затова на Станишев му треперят мартинките. 6000 души има на митинга, а се моли вестниците да напишат 16 - 17 хил. Моли им се. На хората от сигурността им се обажда да кажат, че са 6000, да кажели, че били поне 17 хиляди. Измислени герои", каза Бойко Борисов.

По – рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалното откриване и освещаване на храм „Свети Пророк Йеремия“, който се намира в село Рударци, Община Перник. ПП ГЕРБ е дарила 20 000 лева за реконструкцията на храма. „Над 250 - 260 църкви, манастири, джамии, храмове са подпомогнати по време на нашето управление, с нашите кметове. Това е вяра, това остава с векове след нас и хората го приемат много добре. Тази църква е правена от 18 години и за последните две стана готова. Вие си направете извода защо е така", обясни Борисов. "Като ги гледам комунистите в „Александър Невски” - тези, които ни забраняваха Великден, не ни пускаха в църквите преди 20 години, сега ходят да се кръстят в църквите, и се правят на набожни. Затова нашата партия, сме направили всичко, което е необходимо, но то все е малко, за това което трябва да се прави за църквата. Колкото сме по-вярващи, колкото сме по-силни, толкова духът и нацията са по-добре“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Игуменът на Гигинския манастир отец Никанор благодари на Борисов и на ГЕРБ за дарените средства, които са направили възможен ремонта на църквата. „Ако нашият народ си пази вярата, няма от какво да се страхува", каза отец Никанор.

Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...