Menu
Max_Weber

ЕС да излезе с позиция за Украйна, САЩ да не се меси

България не бива да заема страна в кризата с Украйна - такава позиция зае лидерът на ББЦ Николай Бареков по време на срещата с гражданите на Монтана. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция на случващото се в Украйна. Българите като нация си обичаме руския народ, обичаме Русия, но сме член на ЕС.

Кризата в Украйна е зловеща, сценарият там започва да става като във филм на ужасите, всеки ден там загиват хора и от двете страни. Затова призовавам ЕС да излезе с обща позиция, не Америка, защото не е работа на САЩ да се занимава с Русия и Украйна, категоричен бе Бареков.

Той добави, че ЕС трябва да бъде миротворец, балансьор и посредник за прекратяване на конфликта в съседна Украйна, който е на крачка от България.

Бареков направи коментара за украинската криза в препълнената зала на театъра в Монтана, където редом до него застанаха лицата на ББЦ и коалиционните партньори ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". И в Монтана, като в Белоградчик, Бареков се зарече, че ще работи за каузата на Северозапада в ЕС, и нещо повече - този най-беден край на страната, от където започва държавата ни, трябва да се сдобие със специален статут и закрила от държавата със закон. Бареков обяви, че след спечелването на предсрочните избори ще работи за създаването на Северозападен университет с център Монтана или Враца, но да има филиал в Белоградчик.

"Стига култ към Борисов и Доган, време е да има култ към хората от Северозападна България", изтръгна аплодисментите на хората Бареков. Северозападна България роди "България без цензура" и мен като политик, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Смятам, че българите заслужаваме повече, това е нашето мото. То беше измислено по време на едно пътуване точно тук. Когато видях порутените къщи и лошите улици, прозрях, че сме длъжници на Северозапада. Време е да се спре геноцидът и да започне съграждането на Северозападна България точно там, от където тръгва и страната ни. Българските политици, начело с Борисов и Станишев и най-тъмната фигура на прехода - Ахмед Доган, крадат на тъмно. Те взимат парите от вас - от майките, от децата, от болните хора, за да ги дадат уж за инфраструктурни проекти. Но има ли построени 1 метър естакади, жп-линии и магистрали във вашия край - разбира се, че няма. Но Борисов построи най-скъпото метро на света. Парите бяха откраднати от вас, затова тук няма пътища", каза Бареков.

Лидерът на ББЦ изтръгна твърдо "не" от пълната зала, когато попита хората дали ще гласуват за Искра Фидосова, която се е върнала в ГЕРБ и коли и беси. Аз мисля, че по-добра атестация за ГЕРБ от нея няма, отсече лидерът на ББЦ, като припомни, че ГЕРБ в нейно лице заедно с ДПС, освен че секат монтанските гори, сега са се прегърнали и правят коалиция зад гърба на глупаците от БСП. Бареков разказа, че колата на екипа на "България без цензура" от днешното рали в Монтана, е издухала автомобилите на ГЕРБ и БСП, и ще стори същото и на изборите. Борисов и Станишев, като ни видят, църкат като мишки, обрисува страха на партиите от статуквото от щурма на ББЦ.

Кому е изгодно това българи да избиват българи, а сега българи да мразят българи - изгодно е на един крадлив елит, за да може българите винаги да са разделени и да ни управляват вече 25 г., и да си поделят порциите, подгря залата и зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Той перифразира стиха на Гео Милев и се закани: "Септември ще бъде май, и то ще бъде на 25 май". Петров бе облякъл фланелка с карта на "България на три морета", каквато е била по времето на цар Иван-Асен Втори в чест на патриота Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заключи, че политиците построиха за себе си демокрацията, а оставаха за хората мизерията. Те разделиха хората до такава степен, че те да не вярват. Така нацията е изправена пред гибел. Сега се опитваме да се спасяваме сами, но вярвайте ми, няма такъв народ, който да се е спасил поединично. Само свитият юмрук може да ни помогне, добави още той. Ето защо ние, патриотите, се обединихме с традицията на земеделците и младостта на ББЦ и Гергьовден, заключи Каракачанов. Той каза, че няма битка за лявото и дясното както ни внушават БСП и ГЕРБ – има само борба за кокала. А в Европа има друга битка и тя е за всеки цент, който може да ни помогне за изграждането на инфраструктура и земеделието.

За пръв път от години земеделците сме заедно, защото виждаме, че България е в затруднение, каза председателят на ЗНС Румен Йончев. Гърция има министерство на Македония и Тракия, защото правителството осъзна, че това е най-слабо развитият й регион и там се насочиха сериозни финансови потоци, строят се там магистрали, дават се пари за земеделие.  Но защо ние не правим същото за Северозападна България, попита той, като предложи създаването на специална административна структура, която да се занимава с проблемите на региона. "Къде е европейската политика тук, колко помощ беше дадена на Северозападна България. Европа дава пари за изоставащите си региони, но къде беше българската администрация, защо тя не поиска пари. Време е да бъдат подкрепени правилните хора, които да изискат реализирането на специална политика за този регион и да се спре с геноцида към хората тук", попита Йончев.

Имаме прекрасна земя, но защо живеем бедно, попита от сцената Нешка Робева. Защо политиците ни пренебрегват народа, дали са загубили сетивата си, или са били такива преди да ги изберем - въпросите са много, каза тя, но крайно време е да се направи нов избор и да дойдат на тяхно място по-добри хора, а лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов призова гражданите внимателно да избират и да не допуснат вотът им да се използва от големите партии. Новият изборен закон беше направен така, че да даде възможност на формации без шанс за успех да участват в тях, това бе направено за да може гласовете на хората да бъде разбит и използван от големите, предупреди той.

Десислава Тодорова, която е координатор на ББЦ за Видинска област и кандидат за евродепутат от листата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" за евродепутат каза, че регионалната политика на Северозапада ще бъде един от нейните приоритети. Тя обяви оче, че ще работи за развитие на ЕС като федерация, за обща полиция и въоръжени сили.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...