Menu
Max_Weber

Д-р Антония Първанова: Времето, през което НДСВ беше на власт, беше най-спокойното в България

Времето, през което НДСВ беше на власт, беше най-спокойното време за живеене в България. Това каза в Благоевград д-р Антония Първанова, лидер на НДСВ и водач на листата за евроизборите на КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП пред Радио ‘‘Фокус’’- Пирин.

По думите на Антония Първанова, това е единственото време, в което имаше спокойствие, работа, най-ниска корупция и най-висока раждаемост. „За съжаление грешките, които допусна НДСВ не ни ги прощават и до днес. Макар че други партии допуснаха много по-големи грешки, те продължават да се опитват да управляват, за тях има по-голяма степен на пощада”, коментира Антония Първанова. Според нея 2001- 2005 година беше най- доброто време за живеене в България. Тя подчерта, че се опитват да вдигнат на крака НДСВ, като в тази кампания те се явяват с най-младата листа, в която средната възраст е 37 години. Антония Първанова е абсолютно убедена, че младите хора трябва да бъдат допуснати в политиката не само на думи. Те трябва да участват в управлението по места, да работят в много по-висока степен в държавните институции. „За тях е времето, в което трябва да случи истинската реформа в България. Ние всички се опитахме да направим различни неща, като си представихме как изглежда един капитализъм със социален елемент, обаче само по представа произведохме това, което се случва в момента в държавата”, каза Първанова. Според нея трябва да се даде път на младите хора, които по различен начин са образовани, обучавани и възпитавани.

„За съжаление, нашето поколение е възпитавано да мрази западния свят”, коментира още Първанова. Според нея, няма как в България да приложим западния елемент, ако сме обучавани изначално да го мразим. Тя подчерта, че в листата има девет жени и осем мъже. „Нещо много традиционно за политиката, която въведе НДСВ. Повече жени, защото жените са по-справедливи, по-малко склонни към корупция, по-грижовни и отговорни”, коментира Първанова. Тя обърна внимание и на студентите ни в чужбина, на техните права и опитите в някои страни от Западна Европа да бъдат дискриминирани. Водачът в листата за евроизборите на КОД -Антония Първанова заяви: „Ще работя и за това българските студенти да имат същите права за работа и учене, както и студентите от съответната страна. Младите хора сами ще си дойдат тук, когато си оправим държавата, премахнем партийната намеса в бизнеса, когато явлението „мачкане на фирми” изчезне. Все неща, които сега се случват и са ни добре познати.” Младите, каза още Антония Първанова, имат много идеи, те са тези, които ще действат смело и много по-смислено. Ето защо, листата на Коалицията ни е предимно от млади хора.

Източник: Пресцентър НДСВ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...