Menu
Max_Weber

Трите ЕРП-та в картел мачкат хората

България е пропуснала част от възможностите си за диверсифициране на енергийните доставки. Тази теза изрази лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на предизборен дебат в "Гореща точка" по ТВ7. Такава възможност, според воеводата, е била Син поток, който е "прибран" от Турция. По отношение на Южен поток той каза, че инвестицията би ни излязла 3 милиарда, но освен парите, трябва да се обърне внимание и на момента, че строителството му би осигурило 5000 работни места в най-бедния регион на страната – Северозападна България.

"България има две неща, които трябва да договаря там – цената на транзитирането, това са около 400 млн. евро годишно, и най-важното, интересът ни е да договорим, че през тръбата ще можем да транзитираме газ, ако разработим нашите находища", каза Воеводата.

Според Каракачанов досега ние сме изтървали много възможности заради безсмислени политически дебати. "Играем си на леви и десни, на Изток и Запад, а пропускаме всички шансове. Пропуснахме Син поток, а сега казваме, че в Южен поток има корупция. Къде няма корупция – в Белене, в Марица-Изток ли?! Истината е, че в енергетиката се крадеше най-много, като е така, хайде след 25 години преход да видим кой е крал и да го пратим в затвора", каза Каракачанов. Проблемът, е че не отчитаме нашият национален интерес, заключи воеводата. Според него обща европейска енергийна политика няма, всяка една държава прави своята енергийна политика и така тя защитава своите национални интереси.

Проблемът е, че българските граждани бяха вкарани под ярема на три чужди енергийни фирми, става въпрос за ЕРП-тата. Между тях няма конкуренция, а играят в картел. Докато не се либерализира пазарът на електроенергия, тези три дружества ще продължат да мачкат хората.

Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...