Menu
Max_Weber

Илияна Йотова: Аз съм била и винаги ще бъда силна, защото имам зад себе си БСП

Над 150 симпатизанти и жители на село Кирково посрещнаха топло и сърдечно, с домашно приготвена пита и мед, кандидата за евродепутат Илияна Йотова. Срещата, която продължи повече от 3 часа, се се състоя в ферма, работеща по програмата за развитието на селските региони – “Млад фермер.

“През тези седем години никога не съм изневерила на националния ни интерс и винаги съм го защитавала. Аз съм била и винаги ще бъда силна, защото имам зад себе си БСП – голяма мощна партия, която знае нуждите и може да отстоява позициите си, а не някоя еднодневка”, каза Илияна Йотова пред многобройната публика. По думите и колкото повече евродепутати влязат от листата на Коалиция за България, толкова по-силен ще бъде българският отбор в Брюксел.

Жителите на родопския регион споделиха, че заради спецификата му е много трудно да се възползват от евросредствата предназанчени за развитие на земеделие и животновъдство. Малкото и същевременно разпокъсана земеделска земя, както и малобройните стада не отговарят на текущите изисквания за финансиране с европейски средства.  В България има огромна разлика в развитието между отделните региони и области. Родопите и Северозападният регион, който е и най-бедния в ЕС, са най-силно засегнати. “Поради тази причина, ние, социалистите, искаме преференциално финансиране на тези региони, както и техните проекти да се приемат приоритетно. Предлагаме поне 5% от заделените за България евро средства да бъдат пренасочени към такива региони”, заяви Йотова. По думите и ЕС не е общност от държави, а е общност от региони. „Всяка малка община трябва да може да се възползва сама от европейските средства, а не да разчита на средствата, които Областта е отредила за нея”, допълни още тя.

Хората изразиха не само надеждата си, че Илияна Йотова ще ги представлява и защитава интересите им в следващия Европейски парламент, но и че съвсем скоро ще открие осмия си информационен център, именно в Кърджали.

По – рано през деня, кандидатът от листата на Коалиция за България проведе няколко срещи в областния център. Една от тях бе с бизнес дами, лекари и учители от региона. Те споделиха, че са неудовлетворени от слабата информираност за работа с европейски средства. “ ГЕРБ докара българския бизнес до фалит. Принудиха ни да работим за чужди фирми, защото, ако отворим свои собствени, ще загубим”, заявиха представителки от бранша. Илияна Йотова пое личен ангажимент към  директорка на ученическо общежитие, което е построено през 1961 година и от тогава не му е правен основен ремонт. Преди години техен проект за ремонт на сградата бива отхвърлен. Българският евродепутат обеща лично да предаде сигнала на МОН и да следи отблизо развитието по случая. “През новия програмен период ще имате по-добър шанс – формулярите са опростени, а и управляващите органи вече ще могат да коригират грешките”, допълни Йотова.

Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...